Després d’una i mil proves amb blogs compartits amb excel·lents companys/es m’he decidit a la meva joventut acumulada – expressió escoltada darrerament- a publicar aquest blog.
Si les meves frases acompanyades de les fotografies de la M. Rosa, la meva parella, us són grates ambdós ens trobarem satisfets de què la nostra modesta tasca sigui del vostre interès.


divendres, 30 de setembre del 2022

SANT MIQUEL

 Malgrat el dia de Sant Miquel va ser ahir, voldria honrar-lo amb dues fotografies del Sant Arcàngel, en el poble i en l’església,  de Sant Miquel de Fluvià 


Sant Miquel Arcàngel (de l'hebreu: מיכאלMicha'el o Mīχāˈʔēl que vol dir: Qui com Déu?) és, segons la tradició cristiana i jueva, un arcàngel, cap dels exèrcits celestials i príncep dels àngels. 

Per els hebreus és el protector d'Israel i patró de la sinagoga, mentre que els cristians el consideren el patró i protector de l'Església universal i el primer dels set arcàngels, així com virrei del cel, acompanyant de les ànimes a l'eternitat i el vencedor de Llucifer o el Dimoni. Per aquest fet en art se'l representa com un àngel amb armadura de general romà brandant una espasa o llança davant un drac, un dimoni o altres representacions del mal. 

També en molts retaules apareix en l’acte de pesar les ànimes, acompanyat del dimoni, per considerar si els correspon el Cel o l’Infern. 

Miquel Pujol Mur

Fotografia: M. Rosa Planell Grau

Dades.: Viquipèdia