Després d’una i mil proves amb blogs compartits amb excel·lents companys/es m’he decidit a la meva joventut acumulada – expressió escoltada darrerament- a publicar aquest blog.
Si les meves frases acompanyades de les fotografies de la M. Rosa, la meva parella, us són grates ambdós ens trobarem satisfets de què la nostra modesta tasca sigui del vostre interès.


dijous, 7 de desembre del 2017

MUSEU CARMEN THYSSEN A ANDORRA

Portats per la curiositat; no som gaire entenedors de l’art pictòric, més aviat diria gens, vam voler visitar el Museu Carmen Thyssen.

La col·lecció que actualment és presenta és titulada “ESCENARIS”. Els quadres tracten de diferents punts de vista de diferents indrets o ciutats.

Tot el Museu presenta els paràmetres adequats per admirar l’exposició de grans mestres. Des del principi es digne d’admirar l’amabilitat de les persones que ens reben, fins a la serietat i el silenci adequats per la contemplació de les obres en les sales.

Quadres de Henry Matisse, Claude Monet, Paul Signac, Gauguin, Alfred Sisley, Ramón Casas, Anglada i Camarasa… pengen dels blancs plafons. Varvara Stepánova és la única mujer  entre tant geni artístic.

Ens va agradar tot en general però particularment ens va cridar l’atenció el quadre de Ramon Casas i Carbó, potser per la seva lluminositat i tal vegada el seu aire mediterrani.  


Si ens és possible tornarem a visitar el Museu en la nova presentació. Admirar l’art sempre produeix sensacions i omple l’esperit.

Miquel Pujol Mur

Fotografia: M. Rosa Planell Grau