Després d’una i mil proves amb blogs compartits amb excel·lents companys/es m’he decidit a la meva joventut acumulada – expressió escoltada darrerament- a publicar aquest blog.
Si les meves frases acompanyades de les fotografies de la M. Rosa, la meva parella, us són grates ambdós ens trobarem satisfets de què la nostra modesta tasca sigui del vostre interès.


dimarts, 7 de novembre del 2017

INFANTESA, VELLESA I VIDA.

"ENTRE LA INFANTESA I LA VELLESA EXISTEIX UN INSTANT MÀGIC ANOMENAT VIDA" 

Els records de l’ancià reviuen gran part de la seva vida. Potser molts no són els seus propis, sinó que han sigut afegits gràcies als recordats per les persones, que sempre d’una forma o altra, han viscut al seu entorn. També a causa de la seva imaginació, que és prolífica en detalls i en rememorar els fets com voldria haguessin succeït. 

Els primers records, que no ho són, sinó pensaments que poc a poc com els números primers d’una equació sumen noves idees. Uns ulls que miren sense mirar, a un món que no coneixen, ja que des de el primer moment del seu ser ha viscut en un habitacle tancat i protegit de l’exterior fins el moment del néixer. 

Ulls blaus, que al no distingir encara els colors, veuen voletejar papallones d’ales translúcides.  

Després les primeres lliçons de la vida. Quan sortint de la protecció de la pròpia  casa s’enfronta a una vida nova, amb nous reptes, nous companys i nova gent amb qui conviure deixant de ser el rei o reina estimats. 

Papallones d’ales blanques, immaculades de color, que poc a poc aprenen de la vida i enfosqueixen la seva blancor. 

Ja ha passat força temps, creu que ha deixat de ser un infant, però encara ha de conèixer el que és de veritat el món: l’amor i del treball. 

Ales de suau color groguenc que inicien una nova singladura des del port de la vida. 

El primer amor i el primer desig carnal. La primera ensopegada amb la realitat, però tenyida per la irrealitat de l’amor. 

Vermelles ales que perfumen l’aire amb l’instant lluminós de l’esperit. Nous camins i nous horitzons s’obren davant dels ulls. 

Ja la realitat més real.: La vida. Plena d’encerts i de naufragis. El voler ser i veure quins mèrits són els veritables valors que acompanyen per anar endavant i retornar el que al principi van donar-te. Lluita, treball i amor, tot aquest conjunt de circumstàncies també s’anomena vida. 

Ales multicolors, que no són sinó banderes al vent, que mostren la lluita entre l’amor i el dolor de l’existència. 

Potser alguna vegada, en el transcurs del temps l’engany dels sentits fa creure en noves relacions plenes de passió i goig. 

Les ales, com les roses apassionades, són d’un color groc fort. Somnis, que en moltes ocasions trenquen la tranquil·litat somniada. 

Ara l’home gran sent els desitjos de coses no aconseguides o apreses massa tard. Ha passat el temps de la primavera. De l’estiu de la vida i del somnis perduts en el transcurs dels anys no si pot tornar enrere. La tardor ja ha arribat i l’hivern s’apropa. 

Ales de papallones, de color grisosos  o negres, voleien com les cuques de llum al seu voltant. Per uns instants la llum s’enfosqueix, d’altres, la mateixa papallona  crema un xic les seves ales en l’escalfor de la llum.  

L’ancià assegut en el banc del parc prop del llac observa les moltes papallones que volen pujant i baixant en recerca d’aliment i vida. També és el seu moment de crear noves vides per tancar el cercle vital i il·luminar novament la terra. 

Els variats colors de les papallones que voleien fins l’extenuació li mostren els colors que ha viscut i que tenen un nom màgic: VIDA. 

Potser si que em de recordar les paraules de Pedro Calderón de la Barca: “La vida és sueño, i los sueños, sueños son”. 

Miquel Pujol Mur.