Després d’una i mil proves amb blogs compartits amb excel·lents companys/es m’he decidit a la meva joventut acumulada – expressió escoltada darrerament- a publicar aquest blog.
Si les meves frases acompanyades de les fotografies de la M. Rosa, la meva parella, us són grates ambdós ens trobarem satisfets de què la nostra modesta tasca sigui del vostre interès.


dijous, 7 de novembre del 2013

LA SECRETARIA.

La Noèlia és la secretaria de la immobiliària el Patufet.

Encara no fa tres mesos que ocupa el càrrec a raó de plegar la noia que ocupava la plaça per baixa de maternitat.

La Noèlia és una noia jove que no arriba encara als vint anys. D’alçada mitjana destaca al primer cop de veure-la per la seva cabellera tenyida d’un to vermellós amb metges daurades.

Després a mida que un s’apropa al mostrador es va observant altres detalls de la seva aparença. És una noia moderna, bufona de cara i porta un pírcing amb un brillantet a un costat del nas. Les seves orelles porten quatre arets d’argent.

Quan s’aixeca per demanar-te que vols acabes de veure els detalls de la seva indumentària.

Porta una breu falda, perquè sap que té unes boniques cames per lluir.  Dita faldilla molt moderna fa joc amb un suèter curt tan de dalt com de sota i segueix l’actual moda de portar un penjoll al mèlic. I que podem dir de l’escot, ja ho sabem, s’ha d’estalviar energia i la llana va cara. És gran i cridaner, un escot d’aquells que no saps ben bé si la roba serveix per tapar o és un ornament de l’aparador.

Porta un collaret amb pedres verdes de diferent mida i de l’espatlla sobresurt del suèter  un tatuatge que diu “Ricard t’estimo”. Donada la fragilitat de les relacions humanes segurament el nom de Ricard és deu poder esborrar, perquè si canvia d’acompanyant ha de ser molest veure el nom de l’anterior.

Unes sandàlies calcen els seus peus ni grans ni petits, amb les ungles pintades de color rosat a joc amb les ungles de la mans. Les mans són llargues i de dits prims.

Té una veu agradable, una mica atiplada però en acabar les paraules sap modular-la, amb un to greu, que sona com una promesa d’allò més íntima.

Mentre parla et mira amb un ulls clars que d’una revolada fan un examen ràpid de la persona que hi ha al seu davant. Es nota de seguida en el seu to de veu si és interessant o és un pobre ningú  sense un duro a la butxaca.

Una bona noia, jove, maca i desinhibida. 

Miquel Pujol Mur.