Després d’una i mil proves amb blogs compartits amb excel·lents companys/es m’he decidit a la meva joventut acumulada – expressió escoltada darrerament- a publicar aquest blog.
Si les meves frases acompanyades de les fotografies de la M. Rosa, la meva parella, us són grates ambdós ens trobarem satisfets de què la nostra modesta tasca sigui del vostre interès.


divendres, 23 de maig del 2014

LAS CREENCES.

Creure amb un ser superior ha marcat la vida dels humans des de que van començar a tenir consciència de la seva impotència davant dels fets de l’existència. Déus, ídols, fetitxes, bruixots o sacerdots han estat la part del poder espiritual, on s’han recolzat molts governants. Hi ha civilitzacions on els propis reis s’han declarat descendents o reencarnacions de Déu, per exemple, els faraons egipcis. 
Pel que semblà, jueus, cristians, mahometans comparteixen el mateix Ésser Superior sigui amb el nom de Jahvè, Déu o Alà... malgrat que a posteriori els diferents profetes, hagin modificat el predicament de la religió, segons la conveniència del lloc, la cultura i la gent a qui anava dirigit. 

Una part principal del diferents credos de cada religió és agafat de l’ètica grega que parla de la relació i el respecte entre els humans, el respectar-se els uns als altres. Dins de la seva cultura hi havia tres pilars que anomenaven: Lògica, Física i Ètica(saviesa). 

Segons dades sobre la tradició l’actual religió catòlica, apostòlica i romana parteix de la reforma que fa portar a terme Irineo de Lió, dos cents anys després de la mort de Jesús, va retomar els texts de la Bíblia i dels Evangelis, donant-los l’actual ideari. 

L’altre dia vaig sentir un sermó en que és parlava del meravellós sentit d’una església formada per les diferents creences sobre un mateix Èsser Superior, malgrat amb diferents noms, que caminés junts en direcció a un sol camí: Déu. 

La religió, en el sentit d’amor entre persones de diferents confessions es pot considerar com una grandesa de l’esperit. 

Es podria de considerar que el que fa malbé a tota les religions, no és el missatge espiritual, sinó l’ambició de poder, de preponderància, la riquesa i el fanatisme. Segurament representaria millor la religió una reunió de persones humils i amb fe que els grans oripells i fastuositat de  molts actes religiosos.

Jesús, amb les seves paraules no va parlar mai de la riquesa, va parlar d’estimació i servei als demés i va expulsar als mercaders del temple. 

Hi ha que considerar més important el treball d’un humil capellà dins de la seva parròquia i el missatge que transmet, que les pompes mediàtiques amb l’assistència dels poders humans.  

Miquel Pujol Mur .