Després d’una i mil proves amb blogs compartits amb excel·lents companys/es m’he decidit a la meva joventut acumulada – expressió escoltada darrerament- a publicar aquest blog.
Si les meves frases acompanyades de les fotografies de la M. Rosa, la meva parella, us són grates ambdós ens trobarem satisfets de què la nostra modesta tasca sigui del vostre interès.


divendres, 18 d’abril del 2014

L’ADOPCIÓ DE PETER.I.

La sala és plena de gom a gom. La novetat del cas ha portat molt públic per assistir a la vista que es porta a terme en la sala principal del Jutjat Tutelar de Menors. En aquest lloc es revisen i decideixen els expedients per concedir l’adopció d'infants. 
En el fons de la sala està el grup de consellers assentat darrere de la gran taula de fusta fosca. Davant seu, sobre la mesa, hi ha les carpetes dels casos pendents de cursar les darreres gestions.  

Els components del Consell són, en grau màxim, escrupolosos abans de donar per confirmat cada expedient i estudien amb gran interès cadascun dels punts dels informes facilitats pels especialistes per fer efectives les adopcions. Tenen experiència en llegir les enquestes, malgrat tot sembla que busquin el malaurat fil invisible de cada cas. Saben que cada nen o nena que entreguen a una parella és una nova vida que hauria d’esdevenir una gran obra i formar un bon/a ciutadà/na. 

Per desgràcia els pas dels anys i el múltiples fracassos els han fet escarmentar en moltes ocasions. No ignoren que una petita part del col·lapse en que està sumit el sistema judicial és per la seva culpa. Potser el voler donar una oportunitat a un infantó sense haver valorat suficientment el grau d’integritat, moralitat o de cohesió dels nous pares fa que s’equivoquin sovint. 

La sala és una de les sales més gran del grup d’immobles situat a les afores de la ciutat. El complex urbanístic anys abans havia estat una de les universitats més importats del país, però la manca d’espai per instal·lar els necessaris laboratoris havia fet que es fes una nova edificació buscant el màxim de habitabilitat i modernitat per les noves tecnologies. Aleshores degudament condicionat el recinte havia passat a ser la seu del Jutjats de la ciutat. 

La sala havia estat durant molts anys, potser un parell de segles, l’església del recinte i els seus alts finestrals encara conservaven els vitralls amb motius religiosos. Quan tocava el sol la llum s’estenia en les parets de la sala en una gama de colors verds, vermells, blaus i grocs d’un gran cromatisme. A mida que el astre rei minvava el seu poder sigui per acostar-se el capvespre o pel pas d’un núvol canviava a una gama més fosca, menys viva i un ombra d’un gris opac baixava fins els bancs on s’asseia la gent, tant els jutges com el públic. 

La sala era plena per un personal barrejat de les diferents races que composava la comunitat. En els bancs del cantó dret hi ha un nombrós grup de homes i dones de raça blanca que fan un cert enrenou, com si volguessin cridar l’atenció. Com si la seva presència fos com una amenaça vers l’altra gent de color que omplia la dependència. La seva indumentària té un toc una mica colonial com si encara visquessin en els temps que eren plantadors i propietaris de terres i esclaus.
 
La resta del públic està format per un heterogeni grup de diferents races i situacions socials. El mateix hi ha una parella de negres vestint roba de qualitat com un grup de “raperos” sorollosos. Tanmateix al costat un grup de xinesos vestits amb el clàssic vestit oriental com uns altres amb vestimenta europea. Uns pocs indis i l’habitual barreja de mestissos de variada intensitat de color. Malgrat cada raça sembla ocupar un lloc determinat en la sala com si no sols fóssim racistes els blancs agrupats en el cantó dret sinó que sembla que cadascú reconeix que pertany a grup racial diferent i busquen la complicitat dels seus propis congèneres. 

CONTINUARÀ...

Miquel Pujol Mur