Després d’una i mil proves amb blogs compartits amb excel·lents companys/es m’he decidit a la meva joventut acumulada – expressió escoltada darrerament- a publicar aquest blog.
Si les meves frases acompanyades de les fotografies de la M. Rosa, la meva parella, us són grates ambdós ens trobarem satisfets de què la nostra modesta tasca sigui del vostre interès.


divendres, 8 d’agost del 2014

L’EDUCACIÓ

Les normes del tractat d’Eiximenis són sorprenents en part però ben mirat, no són desfasades perquè actualment es poden aplicar com unes mínimes normes d’educació a seguir. 

Si parlem de normes de conducta, en veurem moltes de convivència que no es compleixen i atempten contra la llibertat  dels altres. 

Podríem parlar de cedir la dreta al anar per les voreres, deixar passar cortesament a persones més grans, deixar seure a dones embarassades i persones majors en el transport urbà. En poques ratlles n’han sortit moltes.  

Què més? Posar els peus damunt dels seients, cridar, escopir, tirar llaunes i deixalles al bosc, malmetre béns públics i privats.  

El salvatgisme de les masses esportives, he dit esportives? Si tothom per celebrar un triomf d’un club de futbol o altre esport, perd l’educació i es comporten com energúmens i destrueix el que troba i s’enfronta els uns i els altres, fins i tot ataquen  les forces de seguretat.  

Quan som molts ens escudem en l’anonimat i perdem la capa de civilització amb que ens han envernissats a través dels anys. LA CULTURA. 

Televisors alts de so, ràdios i equips musicals pujats de to, gent cridant pel carrer.  

Hauríem de fer nosaltres mateixos un examen de consciència, i una vegada vistes les nostres faltes, intentar evitar-les i així pot ser les altres persones també millorarien el seu comportament. 

Hi ha moltes coses a solucionar: una mica els uns, una mica els altres, més la col·laboració dels mitjans de comunicació i les autoritats podríem fer un món més complaent per a tots.  

Miquel Pujol Mur