Després d’una i mil proves amb blogs compartits amb excel·lents companys/es m’he decidit a la meva joventut acumulada – expressió escoltada darrerament- a publicar aquest blog.
Si les meves frases acompanyades de les fotografies de la M. Rosa, la meva parella, us són grates ambdós ens trobarem satisfets de què la nostra modesta tasca sigui del vostre interès.


dilluns, 25 de maig del 2015

II CERTAMEN CULTURAL “ANIM 2”.

Fa dies que les fotografies i les idees voltaven en el meu escriptori i en el meu cap en record d’aquell esdeveniment. Per fi, avui, començo a trobar el moment d’escriure.
 
Aquesta any he participat en el II Certamen literari Associació Cultural “Ànim 2” de Puig Reig. Aquest breu relat ve a ser un comentari de la cloenda i el repartiment de premis  com a colofó als treballs presentats. 
 
Primerament els escriptors van esborronar múltiples fulls A4 intentant plasmar en lletres les idees que suraven dins el pensament. Imagineu-vos en els relats en prosa que ja necessiten el treball d’allò que anomenen paràgrafs, punt i apart, comes i a més tota la parafernàlia d’accents, dièresis i cometes de l’idioma. Però això no és gens comparable a la feina dels poetes que han de rimar belles paraules i donar-les-hi un format entenedor, subratllant el significat de les frases.  

 
Després imprimir i enviar totes les idees convertides en material llegible. I per acabar la paciència i sapiència dels cinc membres del jurat per valorar i classificar els escrits. 

Finalment la cloenda o entrega dels guardons segons els mèrits de cadascun dels escrits. 

En el marc d’un saló del Hotel de Cal Marçal va realitzar-se l’acte de repartiment de premis. Va saber crear-se un ambient favorable ja d’entrada gràcies a l’acompanyament i fons musical que va oferir-nos el duet Ecofusió format per Cecili Ruedas, a la guitarra, i Toni Romero, al contrabaix. 

Després una estona de relaxació i comentaris entre els diferents assistents, ja lligats amistosament pels llaços de les lletres. Aleshores el presentador Fermí Riu, va saber mostrar-nos la seva experiència en la tasca i va anomenar als diferents premis, els premiats i les persones que en feien entrega. 

Un acte de bonhomia i saber estar que una vegada acabat amb la clàssica fotografia de cares somrients ompli l’espai. Desprès el mateix: més comentaris, abraçades i fraternitat entre escriptors amics. 


Aleshores àgilment els cambrers van oferir-nos una amplia degustació de plats culinaris obrats en el restaurant de l’Hotel. I com podíem acabar l’esdeveniment sinó és brindant amb cava del nostre país a la salut de tots i disposats a tornar-hi el proper any. 

També va haver un petit col·loqui conduit per  en Josep Genescà, director de Radio Puig Reig, amb els diferents premiats parlant de la seva obra. Per sorpresa per la majoria, relativa sorpresa ja que durant la conversació eren enfocats per la càmera d’en Manel Serrano, un del promotors i membre de Anim2, l’acte va ser ofert en pantalla per la Televisió del Berguedà.  

S’ha d’agrair als membres de l’Associació Anim2 de Puig Reig pel seu esforç en bé del nivell cultural de les persones aficionades a escriure. Per molts anys puguin continuar fent-ho.  

Un agradable moment molt adequat per ser sempre recordat. Com aquelles petites coses, que amagades dins nostre, que en un instant et fan distendre els llavis i somriure.  

Miquel Pujol Mur.
Fotografia: Manel Iglesias.