Després d’una i mil proves amb blogs compartits amb excel·lents companys/es m’he decidit a la meva joventut acumulada – expressió escoltada darrerament- a publicar aquest blog.
Si les meves frases acompanyades de les fotografies de la M. Rosa, la meva parella, us són grates ambdós ens trobarem satisfets de què la nostra modesta tasca sigui del vostre interès.


divendres, 9 d’agost del 2019

ALANGE. BADAJOZ. CASTELL I EMBASSAMENT



      El castell s’alça al cim  del turó de la Culebra (485 msnm.) Per accedir-hi hi ha que superar fortes i abruptes pendents de roca quarsítica És una mostra del valor que va tenir la contrada com a punt estratègic. Els seus orígens es remunten a la època de la Hispània romana. Amb la conquesta de la península pels àrabs és reconstruït, sobre la fortalesa romana al segle IX - aproximadament l’any 850- per Hixn-al-Hanash. A partir del segle XIII el castell es conquerit per l’Ordre de Santiago, sota les ordres de Ferran III de Castellà. Va ser utilitzat fins l’any 1550 quan va ser abandonat. Queden en peu la Torre de l’Homenatge i part de les muralles. També la porta del Sol, arc  mitjançant el qual s’accedia a l’interior del Castell. Malgrat el nostre interès en aquest tipus de construcció van posposar la seva visita a causa del meravellós sol d’Andalusia.

L’embassament situat als peus del castell ens sorprenia pel blau de les seves aigües. Segurament només una refracció del cel. Està format per una presa de formigó inaugurada l’any 1992 construïda damunt el curs del riu Matachuel, en les proximitats del seu desguàs en el riu Guadiana.

Miquel Pujol Mur
Fotografia: M. Rosa Planell Grau