Després d’una i mil proves amb blogs compartits amb excel·lents companys/es m’he decidit a la meva joventut acumulada – expressió escoltada darrerament- a publicar aquest blog.
Si les meves frases acompanyades de les fotografies de la M. Rosa, la meva parella, us són grates ambdós ens trobarem satisfets de què la nostra modesta tasca sigui del vostre interès.


dimecres, 11 de desembre del 2019

EL DESPERTAR DE LA MARIA II

Tal vegada, el somni podia ser a l’inrevés. I si fos ella que s’hagués abalançat damunt el Genís per petonejar-lo i, fins i  tot, mossegar-li els llavis amb passió fins a fer-li sagnar. La Maria cada cop estava més confosa i el mal de cap no  li acabava de marxar. Neguitosa es removia, damunt del llit, d’un canto a l’altre. Mig somicava de dolor i de no poder recordar. En aquestes s’obrí la porta i va entrar el Genís portant un got amb una beguda vermellosa. 
¾     Hola Maria! Que et trobés millor?- va preguntar- El vi de l’avi és molt potent, però estava tan content de donar-te’l a tastar. La bodega és la seva passió.

Va beure el líquid, una mica amarg i fort, llavors va trobar-se molt millor. L’home va parlar i parlar de nous plans de vida i de fer molts viatges. Va explicar-li amb detall l’estructura d’una nova casa que s’estava fent en un poblet de la costa. D’un petit iot que compraria, per navegar per la costa, i  nedar entre dofins. També, de veure els estels, a la nit, brillant en el firmament enmig del Mediterrani. Finalment, va dir-li si volia ser la seva companya, confident, amiga i esposa.  

La Maria havia d’haver dit, sí, d’entrada. Un sí valent, i hauria estat la seva parella. La dona disposada a viure totes aquelles aventures al seu costat. Però, en el seu interior ignorava si volia que la desitges més o, que  simplement, li parlés d’amor. Aleshores, va fer-se una mica l’estreta. L’àvia deia que havíem de ser les dones les prenguessin la decisió final d’acceptar l’espòs. En aquell moment de contradicció entre els seus pensaments i la realitat que se obria davant seu, va contestar: ja veurem.

Un parell de mesos després, el Genís, va casar-se amb una altra amiga de la Laura que va ser capaç de donar el sí, sense tantes cabòries.

La Maria, actualment, també té la seva pròpia vida. Una vida que ha creat ella mateixa sense dependre de ningú. Estudi, esforç i treball han estat la seva constant durant anys. Mai ha volgut ser una “solterona” en espera de segones oportunitats. Tal vegada si un dia trobés la persona adient als seus sentiments, la propera ocasió sabria dir: sí, sense pensar-s’hi.

Sempre que fos un home íntegre  que li parlés d’amor i d’estimació, i al mateix temps sigues respectuós amb ella i les seves opinions.

Miquel Pujol Mur