Després d’una i mil proves amb blogs compartits amb excel·lents companys/es m’he decidit a la meva joventut acumulada – expressió escoltada darrerament- a publicar aquest blog.
Si les meves frases acompanyades de les fotografies de la M. Rosa, la meva parella, us són grates ambdós ens trobarem satisfets de què la nostra modesta tasca sigui del vostre interès.


divendres, 15 d’octubre del 2021

LA NOIA DEL CÀNTIR. TORTELLÀ

En el nostre voltar per la geografia catalana, admiràvem aquesta estàtua en el poble de Tortellà, que ens recorda els temps quan el càntir era la forma de refrescar l’aigua i, assedegar la set. 

L'artista local Liberto Nogué és l'autor d'una escultura que es va inaugurar aquest divendres a Tortellà, coincidint amb la festa major.

 L'obra es titula La noia del càntir i és una evocació a la relació entre el municipi i l'aprofitament de l'aigua, molt dificultós fins fa tan sols unes dècades.

L'escultura està ubicada a la part posterior de la plaça Major, rere l'església, el punt on històricament els veïns començaven les cues per anar a buscar aigua a les fonts dels afores del nucli i per on passaven les dones que anaven al safareig.

L'estàtua està esculpida en pedra i fa 120 cm d'alçada. Com totes les seves obres de més volum, Nogué la va elaborar al taller d'una pedrera de Sant Jaume de Llierca. 

Text i recull dades: Miquel Pujol Mur

Fotografia: M. Rosa Planell Grau

Fons: EL PUNT AVUI 14/08/2014