Després d’una i mil proves amb blogs compartits amb excel·lents companys/es m’he decidit a la meva joventut acumulada – expressió escoltada darrerament- a publicar aquest blog.
Si les meves frases acompanyades de les fotografies de la M. Rosa, la meva parella, us són grates ambdós ens trobarem satisfets de què la nostra modesta tasca sigui del vostre interès.


dimecres, 28 de juny del 2023

LA RUTA DE LES BRUIXES. LASPAÚLES. RIBAGORÇA

 En la nostra afició a descobrir nous indrets vam voler conèixer l’anomenada RUTA DE LES BRUIXES. Segons el cartell indicador: 

Un museu enmig de la naturalesa que pretén explicar una part de la història del municipi de Laspaúles durant el segle XVI. 

Segons els manuscrits de “Consel de Laspauls” trobats en el campanar de l’església durant la seva rehabilitació, sabem que entre el 19 de febrer i el 29 de abril de 1592, 24 dones foren ajusticiades per actes de bruixeria. Un episodi històric sense precedents pel gran nombre de dones penjades en tan poc temps per bruixeria. 

Aquest parc temàtic és un homenatge a totes aquestes dones injustament ajusticiades. Va inaugurar-se l’any 2008 per l’Ajuntament de Laspaùles, gràcies a l’empeny i col·laboració del rector i l’alcalde.   

 


 Miquel Pujol Mur

Fotografia: M. Rosa Planell Grau