Després d’una i mil proves amb blogs compartits amb excel·lents companys/es m’he decidit a la meva joventut acumulada – expressió escoltada darrerament- a publicar aquest blog.
Si les meves frases acompanyades de les fotografies de la M. Rosa, la meva parella, us són grates ambdós ens trobarem satisfets de què la nostra modesta tasca sigui del vostre interès.


dilluns, 25 de març del 2019

AMETLLERS EN FLOR


L’Helena observa el camp des de la finestra del cotxe. Els camps  d’ametllers estàn florits, com és habitual a l’inici de la primavera. Fa goig veure la gran quantitat de flors que han sortit en pocs dies, d’uns arbres que fa poc, només eren uns esquelets en negre.

Tot és radiant. Els blancs i rosats pètals  modifiquen la perspectiva. Hi ha neu a les muntanyes i l’aire encara és fresc. Però el sol il·lumina l’horitzó i el cor gaudeix del nou cicle de la terra.

La terra és plena d’alegria, perquè de nou s’ha complert el curs de la fecunditat. L’alegria de la vida es nota en la cara de la gent, ja que aviat el fruit omplirà els arbres i la collita s’apropara ràpidament. Després, de nou la terra complirà el seu ritu anyal i els camps de blat o civada  s’acoloriran de verd, primer; i després de  daurat, en tota la contrada.

En travessar zones boscoses les flors boscanes també mostren amb els seus colors groguencs, l’arribada de la nova estació. Plantes d’espígol, ja florides però encara tendres, deixen anar la seva olor en l’ambient.

Tot comença de nou quan l’hivern queda enrere.

Però l’Helena, malgrat que nota la nova estació no fa cap senyal d’alegria. El seu destí el sap de sobres. Una magnífica residència en una ciutat propera. Dubta si a través dels vidres d’una finestra de capital podrà veure, tal vegada només recordar, aquest món tan formós que deixa enrere.

Hi haurà flors en els passadissos? O només rams comprats, que en pocs dies es marciran sense deixar cap aroma? S’ha adonat que les roses que li porta la seva filla, quan la ve a visitar, no fan cap perfum. Molts llaços, molts guarnits, moltes espigues seques i molta cel·lofana. Però d’olor poca, i si n’hi ha alguna, es nota de seguida que és simplement un afegit d’essències artificials.

Perquè ha deixat enrere la seva terra, sap que l’enyorarà, tot sigui fet per amor. Per estar al costat dels seus, malgrat sap que només seran visites rutinàries. Que passada la novetat, pensaran que l’àvia ja està prou acompanyada pels nous companys.

Diran: Sí, l’avia està molt ben cuidada. Les infermeres i el personal hi tenen molta cura en el seu benestar. Menja molt bé. Les trobades s’espaiaran. Quan es produeixen, seran curtes. Ella mateixa mentirà mostrant una alegria que no sentirà.

Ho ha vist en altres amigues que al cap del temps són una nebulosa sense records. Han perdut el que eren i tornen a ser éssers infantils que miren rere un cristall en recerca del temps perdut.

Esperant els seus i esperant l’hivern sense primavera.

Miquel Pujol Mur