Després d’una i mil proves amb blogs compartits amb excel·lents companys/es m’he decidit a la meva joventut acumulada – expressió escoltada darrerament- a publicar aquest blog.
Si les meves frases acompanyades de les fotografies de la M. Rosa, la meva parella, us són grates ambdós ens trobarem satisfets de què la nostra modesta tasca sigui del vostre interès.


dimecres, 27 de març del 2019

ARA FA MOLTS ANYS


Hi havia una vegada, en un temps força llunyà... A certa edat, tots els records semblen ben bé, com si fossin llegendes. Després d’aquesta reflexió continuem. Hi havia un senyor que posseïa un bon restaurant en una ciutat del cinturó d’una important capital de província.

En aquell temps les idees morals encara eren molt tancades. Tot era pecat. L’església encara tenia molt poder per sobre de la gent. Els carques de sempre eren els qui manaven, per tant, no hi havia gaire permissivitat.

Llavors en tot el país va iniciar-se, com una escletxa de llum, un període d’obertura. Van sortir als quioscs certs tipus de publicacions i van proliferar el que deien bars “de alterne”. Doncs, aquest home que anomenaren Xavier, va pensar que era el moment oportú per obrir un bar d’aquesta categoria i fer-se ric. N’hi havia un altre, al mateix poble que funcionava prou bé, i pagava les seves factures puntualment als seus proveïdors. A més en guanyava força de diners. Fins i tot, la policia estava prou satisfeta de l’ordre que hi havia, i ... Bé, sempre podia caure una petita propina, de sotamà pels amics.

El Xavier va buscar un local, el va decorar com correspon a un lloc de bona categoria. Va cuidar de matisar els llums, allò de aquí em veig, allà ensopego. Va buscar-se quatre mosses de bon veure. Posant-hi pocs diners, encara es fiava, va iniciar la seva singladura pel món clarobscur del desig.

Les cases comercials no van tenir cap problema en servir-lo, ja que un altre seu negoci, funcionava perfectament.

Però, ves per on, aquest nou “negoci” no acabava d’anar prou bé. Les ampolles de begudes, això sí, es consumien en quantitat. Però no quadrava mai el consum amb els diners de la caixa. El Xavier no podia estar sempre present. Regentava, al mateix temps, l’altre negoci amb la seva esposa. Com a solució va buscar entre les noies, una per a fer d’encarregada. L’elegida fou la Carmeta, una rossa molt maca, molt afectuosa i molt eixerida.  

El bar i “confessionari” va continuar el seu camí. Poso això de confessionari no per cap capellà ni per cap beat, sinó perquè els homes entraven, cercaven un tamboret i s’estaven temps i temps explicant les seves històries a la noia que els escoltava. Que si la dona, que si la feina, que no m’estimen tant com jo necessito, etc, etc. El món és rar; aquelles  converses semblaven les de la senyora Francis, però a la inversa.

La jove de torn es mostrava receptiva i l’escoltava. Responia sempre que sí, que l’entenia perfectament. Mentre deixés una bona propina damunt el taulell. A més li deixava fer, casualment, un tast del tacte de la seva jove pell. També li mostrava una mica d’allò que tant apassiona als nadons. Asseguda damunt la nevera, la faldilla era curta i generosament ensenyava el que Déu ens va donar per caminar per aquest món i, una mica més amunt. Una carícia afalagadora a la galta i un somriure prometedor. Si tot anava bé, sempre podia guanyar-se un sobresou, en aquell moment o després de tancar. Tot depenia del vil metall, que la vida és curta i s’ha d’aprofitar.

El Xavier va amistançar-se amb la Carmeta. Ai, Senyor! Com tiba la carn! I ella, va fer-se ama i senyora de la caixa. El control del descontrol. Una noia per atraure els homes ha de lluir força. Per tant ha de gastar, aleshores és necessari una bona perruqueria, una sessió de massatges, una sessió de raigs UVA, que si la manicura i també unes joies de bon gust que ressaltin damunt la pell bronzejada. Com va acabar? Que de diners a caixa, ni cinc. Conseqüències finals, un ull morat i ser acomiadada.

El Xavier, que feia temps que ja rodolava pel món del desig sexual, va nombrar una nova encarregada, la Maria. Però el càrrec, també va anar acompanyat per la vara de ... No diré res més suposo que sou prou grans per entendre-ho. Mes si l’una gastava per millorar-se, l’altra, a més, tenia un fill a mantenir.

Ja en la fondalada econòmica els proveïdors, emprenyats per les llargues a les seves factures, vam reclamar la presència de l’amo i el pagament dels imports endarrerits. Aleshores, el Xavier va presentar-se en el negoci, això sí amb un bon cotxe. No eren només les noies les que tibaven de la caixa. Va treure’s, tot fatxenda, un feix de bitllets de la butxaca, i va fer com si anés a pagar a tothom. En adonar-se que no en portava suficients, va anar a la caixa registradora, va tibar del caixonet i va veure els departaments buits.

Un crit esgarrifós va sortir de la seva boca:
¾     Aquí no paga ni Déu!

Els proveïdors van entonar a cor:
¾     Aquí no cobra ni Déu!

Per pensar a continuació:
·         Nau sense capità, aviat naufraga.
·         L’ull de l’amo, engreixa el cavall.

Tot va acabar com va poder. Suposo que us ho imagineu!

Aquest conte per avui, ha finit.

Miquel Pujol Mur