Després d’una i mil proves amb blogs compartits amb excel·lents companys/es m’he decidit a la meva joventut acumulada – expressió escoltada darrerament- a publicar aquest blog.
Si les meves frases acompanyades de les fotografies de la M. Rosa, la meva parella, us són grates ambdós ens trobarem satisfets de què la nostra modesta tasca sigui del vostre interès.


dilluns, 18 de març del 2019

LA TAVERNA DEL MAR


Paraules obligades

A la taverna d’en Mallol, uns mengen tramussos, altres mentrestant  riuen i beuen. De dia, els rossinyols canten a la propera contrada, entremig dels pins, de les alzines i de les argelagues. Molts mariners eixelebrats entren abans d’eixir la lluna. Surten abans que el sol albiri amb l’horitzó per a embarcar cap a terres llunyanes.

La taverna del Mallol és prop de les cases negres i oblidades on algú nauta desesperat cerca consol en somnis d’amor banal i pagat.

A la tasca d’en Mallol, mentre juguen i beuen, també canten cançons tavernàries mentre masteguen, més que fumen, caliquenyos. El fum, fort i de mala olor, la barreja del vi i l’anís, el mal perfum de les males dones, tot en conjunt emborratxa els sentits dels clients. Llavors dels diners que porten  no hi veu la llum del sol cap ni un cop de sòl.

A la taverna d’en Mallol, s’hi canta i s’hi balla; tal hi ha mossa que entra donzella i que en surt com Déu vol. Malaguanyada puresa quan una noia s’aventura a segons quins llocs.

A la taverna d’en Mallol, aquesta matinada hi ha hagut moltes punyalades; males llengües diuen que n’eren quatre dèbils i neulits homes contra un sòl i fort homenàs.

A la taverna d’en Mallol, ja no tot són rialles; han tancat les portes en senyal de dol. No només per un, sinó per molts més.

Demano perdó a l’Apel·les Mestres per destrossar la seva cançó.

Miquel Pujol Mur