Després d’una i mil proves amb blogs compartits amb excel·lents companys/es m’he decidit a la meva joventut acumulada – expressió escoltada darrerament- a publicar aquest blog.
Si les meves frases acompanyades de les fotografies de la M. Rosa, la meva parella, us són grates ambdós ens trobarem satisfets de què la nostra modesta tasca sigui del vostre interès.


divendres, 26 de juny del 2020

RETROBAR-SE AMB EL PASSAT II

Ens hem trobat els quatre a mitja tarda. El primer moment ha estat ple de les habituals i efusives salutacions, plenes de petons i abraçades. Aleshores ens hem adonat de com el temps ens ha canviat. Quinze anys marquen molt a les persones. Estem; any més, any amunt any avall, quasi tots amb la quarantena complerta. Aquells cossos àgils, ja no ho són el que eren, per molt que la gimnàstica, la dieta o l’esport vulguin amagar-ho. Aquelles cares lluminoses, alegres  i plenes de vida, tampoc són tant lluents ni tant rialleres. N'hi ha tants de petits detalls que s’han esmorteït i amagat rere de les arrugues del temps. Però la camaraderia, per sort, no ha canviat i al cap d’una estona rèiem com anys enrere. Tenim tantes coses per explicar-nos!

A continuació hem anat a sopar al restaurant on ens reuníem a fer una pizza en les nostres sortides. Ja no és aquell lloc simpàtic i senzill de llavors. Ha canviat la decoració, ara és més luxosa. Han canviat els amos i els cambrers que recordàvem. Malgrat tot, el sopar ha estat força bé. L’animació ha estat un xic més reposada. Segurament més adient a la nostra edat. L’amabilitat del personal del restaurant ha estat exemplar, però el preu ha estat força diferent. Tot s’ha de pagar, en aquesta nova societat globalitzada.

La Laia i el Pasqual després del sopar s’han hagut de marxar. Triguen bastant en arribar a casa seva. Viuen en una urbanització a certa distància. I a més, han de fer el relleu de la cangur. També, perquè l’endemà han d’anar a treballar bastant d’hora.

M'he quedat a soles amb la Mònica  i hem decidit fer la darrera copa a la cafeteria de l’hotel. Sense dir-nos res, potser com a reminiscència de la joventut perduda, hem coincidit en llogar les habitacions en el mateix hotel on ens trobàvem quan érem parella emocional.

Ens hem assegut en una tauleta en un racó de la sala. Hem demanat, de comú acord, un whisky amb gel per cadascú. Llavors íntimament, m’he adonat que aquella dona, encara és la noia, que em motiva més que qualsevol altra que hagués conegut en la meva vida. He vist en ella un petit rictus d’amargura com si algun fet recent encara no fos superat. Per les seves anterior explicacions, he suposat que el motiu és el seu recent trencament matrimonial. Després d’una estona de conversació, de les nostres futures inquietuds, ens hem acabat les begudes. Aleshores hem decidit pujar a dormir a les habitacions.

Continuarà ...

Miquel Pujol Mur