Després d’una i mil proves amb blogs compartits amb excel·lents companys/es m’he decidit a la meva joventut acumulada – expressió escoltada darrerament- a publicar aquest blog.
Si les meves frases acompanyades de les fotografies de la M. Rosa, la meva parella, us són grates ambdós ens trobarem satisfets de què la nostra modesta tasca sigui del vostre interès.


divendres, 3 de maig del 2013

...MATAR LA IMAGINACIÓ QUAN...

Llegint l’obra teatral VIATGE de Ramon Vinyes i Cluet, notable escriptor berguedà, he trobat una frase que m’ha encisat perquè dintre d’ella s’amaga la força de les nostres Il·lusions. 

“És possible que algú parli de matar la imaginació quan és l’única que posa ales a la vida”. 

Un animaló no té imaginació palpable per tant viu seguint uns protocols que s’han tramés genèticament. La humanitat ha crescut i viscut, s’ha desenvolupat per mitjans del pensament. La imaginació, malgrat rudimentària, l’ha fet aprendre noves tècniques, noves maneres d’obrar, per tant ha avançat, potser com una antiga locomotora de vapor que primer lentament fa girar les rodes fins que finalment agafa l’embranzida que l’ha permet prendre velocitat. 

Què seria la vida sense imaginació, sense il·lusió i sense esperança; com un arbre tallat esperat ser cremat pel foc o els llamps. 

Us imagineu un món sense imaginació. Seríem uns robots que complirien només les accions perquè han estat construïts. 

Sense imaginació creiem que naixerien noves vides. Quina il·lusió hauria en qualsevol relació. Només l’atavisme reproductor. 

Fem volar la imaginació i sàpiguen acceptar l’amargor de no poder complir plenament els nostres desitjos. Potser només és difícil iniciar el primer pas desprès remeiant els errors comesos tornarem a caminar. 

Miquel Pujol Mur.