Després d’una i mil proves amb blogs compartits amb excel·lents companys/es m’he decidit a la meva joventut acumulada – expressió escoltada darrerament- a publicar aquest blog.
Si les meves frases acompanyades de les fotografies de la M. Rosa, la meva parella, us són grates ambdós ens trobarem satisfets de què la nostra modesta tasca sigui del vostre interès.


dimecres, 23 de gener del 2019

TOT ESTÀ PER FER I TOT ÉS POSSIBLE II


Segona part de la frase: tot és possible. Tal vegada, moltes coses poden ser encara realitzables, però simplement són les petites il·lusions diàries. La sorpresa del sol matiner, el trobar una bona companyia que et faci costat, la camaraderia dels  companys,  una conversa amical, el somriure d’un infant, una relació amable o una abraçada cordial. Sí, tot és possible, però en un grau tènue, íntim, quasi com l’aura d’una moixaina subtil.

De vegades una simple flaire, una olor, fa reviure moments viscuts. Tot és possible però en moltes ocasions simplement és retornar a trobar el que va ser, però que ja ha estat viscut i en moltes ocasions abandonat.  

Actualment resta el dia a dia, sense cercar grans ambicions ni mirar molts anys endavant, pot ser la realitat de les paraules del poeta: Tot està per fer, tot és possible

La darrera reflexió abans de tancar el llibret. Malgrat els raonaments anteriors, cada matí al despertar, és l’inici de moltes coses a fer i tot es resumeix en dos actes: vida i felicitat. Altres temes no ens han de deixar insensibles, també ens han de tocar el cor, per desgràcia, en aquest món hi ha molts malentesos a solucionar.

Quan ja ha guardat el llibre a la butxaca el sorprèn la presència d’un jove que camina lleuger pel mateix camí. Per un instant caminen junts, però el jove té pressa i el seu pas és més ràpid. En arribar a una breu pujada s’acomiada de l’home que camina més lentament. La seva darrera salutació abans d’avivar el pas són aquestes paraules:
¾     Mestre, tinc pressa. La vida és curta, i per a mi tot està per fer i tot és possible.

Segurament, les paraules del poeta són una realitat, a descobrir el dia d’avui i el de demà. El camí sempre comença per a algú.

Miquel Pujol Mur