Després d’una i mil proves amb blogs compartits amb excel·lents companys/es m’he decidit a la meva joventut acumulada – expressió escoltada darrerament- a publicar aquest blog.
Si les meves frases acompanyades de les fotografies de la M. Rosa, la meva parella, us són grates ambdós ens trobarem satisfets de què la nostra modesta tasca sigui del vostre interès.


dilluns, 22 d’abril del 2019

PERQUÈ PLORA EL PIPO


El Pipo és la seu llit dormint per descansar del seu jugar diari. El Pipo té cinc anys i encara que és petit és un nano entremaliat a més no poder.

Abans d’anar a dormir ha estat veien unes pel·lícules per la televisió. Els pares no volen que vegi aquestes pel·lícules de por. Però avui els pares han anat a una festa de l’empresa on treballa el pare. Un rotllo, però una obligació ineludible al mateix temps.

Han cridat a la veïna, una noieta jove, per què vetlli del seu fill. Mes quan els pares han marxat ha fet acta de presència el xicot de la mossa.

Entre petó i petó, al noi, la cullera del sopar entrava a la boca del nen. El pitet ha quedat tot brut de sopa ja que la noia no estava, ben bé, pel que feia.

Després han posat el televisor. Feien una pel·lícula en blanc i negre  del Dràcula. De l’home vampir i els altres seus acompanyants. El Pipo amb els ulls esbatanats ha quedat encisat de les revolades, carreres i demés afers dels personatges de por. Mentrestant la parelleta veient-lo tan absort asseguts al sofà han aprofitats per qüestions més plaents.

Però tot té el seu fi. S’ha acabat les pel·lícules de por i de cop i volta sense adonar-se han tocat les dotze. A corre cuita la noia ha posat a dormir el Pipo. Una estona abans s’havia anat el seu xicot. Cap a les dues han vingut els pares i la mainadera també s’ha marxat.

Sigui el soroll de la porta, la llum del passadís a l’entrar la mare a veure si el nen estava ben acotxat ha trencat el fil de son. Aleshores ha despertat hi ha mirat per la finestra. La lluna plena lluïa resplendent en el firmament. Ha passat un ocell que ha contrastat en negre damunt la lluna. El crit ha estat esgarrifós i els plors han fet tremolar la casa:
¾     No! No! A mi no!

Miquel Pujol Mur