Després d’una i mil proves amb blogs compartits amb excel·lents companys/es m’he decidit a la meva joventut acumulada – expressió escoltada darrerament- a publicar aquest blog.
Si les meves frases acompanyades de les fotografies de la M. Rosa, la meva parella, us són grates ambdós ens trobarem satisfets de què la nostra modesta tasca sigui del vostre interès.


divendres, 21 de juny del 2019

LA FOTOGRAFIA DE COSSOS NUS

Taller d’escriptura

Paraules clau: Armari- ulls- cadira- cul- jaqueta- mirall

Va entrar tot enfadat a la sala de conferències. No havia ningú i la sala era com un magatzem ple d’andròmines extraviades en mil guerres.

Va deixar la jaqueta damunt d’una taula de potes trencades. Treure-se-la no va minvar gens el seu emprenyament. On eren els operaris promesos per alçar la seva obra.

Amb els ulls esbatanats per la contrarietat ve observar un armari enmig de. El va moure amb molta cura, no fos que s’esquarterés de tant vell com era. El va depositar en una habitació contigua.

A la seva obra no podia haver entrebancs que fessin perdre l’atenció del públic, dels actuants  ni trencar la imatge plana de la fotografia.

La seva mirada va recórrer tots el racons del recinte. Aleshores va maleir un mirall que posat dempeus en un prestatge emetia missatges de llum al sostre. Corrents va treure’l arraconant-lo al mateix lloc que l’armari. La sala per fi era neta de qualsevol destorb.

Fins ara les seves obres havien estat fetes en places grans on es perdia la perspectiva de la nuesa humana en l’horitzó.

Aleshores va aparèixer el primer grup d’actors embolcallats només amb una tovallola. Poc a poc la sala s’anà omplin. Cada persona va ocupar el lloc determinat en el plànol.

Els fotògrafs van posar les càmeres en marxa. Acció! Crida el responsable  de la imatge, mig pujat a una cadira amb el cul trencat.

Les tovalloles van caure a terra i els cossos nus van convertir el terra en el mosaic desitjat.

Miquel Pujol Mur