Després d’una i mil proves amb blogs compartits amb excel·lents companys/es m’he decidit a la meva joventut acumulada – expressió escoltada darrerament- a publicar aquest blog.
Si les meves frases acompanyades de les fotografies de la M. Rosa, la meva parella, us són grates ambdós ens trobarem satisfets de què la nostra modesta tasca sigui del vostre interès.


dimecres, 26 de juny del 2019

MALEÏDA APOSTA II

Qui va ser la seva primera meretriu? La seva pròpia esposa, que embrutida i humiliada no va tenir forces per oposar-se. Al cap de poc temps, només era una més que portava diners al seu proxeneta i en aquest cas marit. Ell enorgullit pels diners que obtenia, ja no pensava en ella com a dona, sinó que cercava  cossos més joves.

En una cantonada mig fosca, per amagar les cicatrius que la vida li havia produït, la vaig descobrir una nit. De moment, no em va reconèixer i em va oferir els seus serveis, com un client més. A l’escoltar la meva veu va reaccionar i mig avergonyida va tapar-se les mostres més evidents de la seva professió. Vaig veure macadures dels cops rebuts en el seu braç.

Va pujar al cotxe, i vam parlar un xic. Millor dit va parlar ella i jo em vaig horroritzar de què la vida hagués pogut enfangar, en tan gran grau, a la persona que jo havia estimat. Va passar un cotxe i la veu del seu home va cridar per la finestra del cotxe: Que noia, tot bé? Ella va assentir i el cotxe va marxar. Va tremolar espantada i vaig comprendre que el primer que el seu explotador li demanaria serien els diners. Vaig pagar, com si haguessin fet alguna cosa. Quan va baixar del cotxe, vaig fugir avergonyit de la malvat humana.

Però vaig tornar. No podia treure-me-la del pensament. Una i altra vegada en revoltava contra tot el món del meu voltant. Havia descobert que malgrat el temps passat continuava enamorat bojament d’ella. I vaig pagar. A canvi vaig obtenir el sexe més trist i vergonyós que mai havia pensat. Però, perquè negar-ho, vaig tornar i vaig tornar, moltes vegades. Tal vegada massa. Malgrat ens vergonyés als dos, ens recordava tristament altres temps quan érem joves.

Vaig buscar documents, papers, informes per empresonar al mal home. Estava ben protegit dins el baix món, però gràcies a certes enveges, que com una escletxa hi ha en tots els llocs, vaig aconseguir una informació que em va portar a enrajolar-lo. Com a un arbre caigut els seus mateixos amics vam acabar de fer-ne estelles i enfonsar-lo. Finalment va raure en presó amb una condemna de força anys.

Vaig treure-la d’aquell brut món i vam tornar ser parella. Per demostrar-li la meva estimació ens van casar. La nova vida, i la il·lusió de ser una dona com les altres, va fer que la seva salut millorés. Van ser uns dies de gran felicitat potser presagi d’un l’infortuni més gran. El mal ja era fet i vivia dins seu. Poc després unes proves rutinàries van desvelar una greu malaltia. Vaig gastar tots el meus diners per mirar de salvar-la. Vaig portar-la als millors especialistes i hospitals per guarir-la. Però la lluita, malgrat els nostres desitjos va ser infructuosa. Ella va morir en el llit del darrer hospital. Va finir la seva existència amb un somriure als llavis i agafada a la meva mà, que no volia deixar-la marxar.      

De sobte sonà el telèfon i una veu em dona una adreça. La meva feina no acaba mai, un nou delicte s’ha perpetrat en la ciutat. Apago la cigarreta, poso en marxa el cotxe i m’acomiado, tal vegada que sé que aviat hi tornaré.

Miquel Pujol Mur