Després d’una i mil proves amb blogs compartits amb excel·lents companys/es m’he decidit a la meva joventut acumulada – expressió escoltada darrerament- a publicar aquest blog.
Si les meves frases acompanyades de les fotografies de la M. Rosa, la meva parella, us són grates ambdós ens trobarem satisfets de què la nostra modesta tasca sigui del vostre interès.


dimecres, 26 de febrer del 2020

DINS EL BOSC

De dins el bosc, una lleugera aura ens porta el so melancòlic d’una flauta. Qui pot tocar-la? El vent? Tal vegada, sí. O potser, només és la remor de l’aigua. La música, com un cant a l’amor perdut, és tota plena d’enyorança. Qui pot ser el que modula tal dolça i encisadora melodia?

Males llengües dels pobles del voltant diuen que és un pastor que fa molts anys va perdre la seva xicota en el fons del gorg negre. Mai s’ha deixat de plànyer. Malgrat els anys passats cada vesprada acut a tocar música, per veure si reapareix. 

Algú li va explicar que al fons de tot, en la negror de les aigües, hi ha una ciutat que acull a tots els desapareguts en el riu. Alguna nit de lluna plena, tornen a la superfície. Si troben el seu enamorat que els espera, retornen a la vida.

Dins el bosc ressona el so de la flauta i el vent ens transporta fins el lloc. Un vell pastor de barba blanca, rau assegut en un alt penyal. Mentre toca la melancòlica melodia, mira el riu amb tristor.

Portada pel vent, s’escolta una breu resposta a la música. Potser només és un gir de l’aire que omple de sons les oïdes desesperades. Tal vegada sona com una veu que diu un suau, t’estimo. Tal vegada, només és un lleuger plor.

Sense dubtar, el vell pastor s’alça. Llança a l’aire la dolça flauta, ja  complerta la seva tasca. En un instant, es despulla totalment i tanmateix el seu cos és transforma en el jove galant d’anys enllà Aleshores, es capbussa enfonsant-se en la freda aigua. Neda en recerca de la estimada nina, o de la mort.

Sense música, el bosc s’omple de tenebres que encongeixen el cor.

Miquel Pujol Mur