Després d’una i mil proves amb blogs compartits amb excel·lents companys/es m’he decidit a la meva joventut acumulada – expressió escoltada darrerament- a publicar aquest blog.
Si les meves frases acompanyades de les fotografies de la M. Rosa, la meva parella, us són grates ambdós ens trobarem satisfets de què la nostra modesta tasca sigui del vostre interès.


dilluns, 3 de febrer del 2020

PONT DE LA CAPELLA. ESPOT. PALLARS SOBIRÀ



El pont de la Capella és un dels element arquitectònic més importants d’Espot pel seu paper de via imprescindible de comunicació entre el dos nuclis de població.

És difícil la seva datació ja que es distingeixen diferents aparells. Possiblement el més antic és el dels muntants. La resta, per les seves característiques fan pensar en una cronologia més moderna però que segueix l’estil dels segles XI i XII. Aquest pont era prou fiable i per aquesta raó es va seguir utilitzant al llarg del temps. 

El riu Escrita neix de les aigües de l’estany de Sant aurici on van a parar el barrancs de Monastero, Subeneix. Portarró , Amitges, etc. En el seu curs fins a Espot s’ho van sumant la resta de barrancs lateral tributaris d’aquesta forma és un clar exemple de la vall glacial en forma d’U.

El riu Escrita és afluent de la Noguera Pallaresa en la qual entra per sota de la presa de Torrasa. Forma part de la Vall d'Àneu.

Text i recull dades: Miquel Pujol Mur
Fotografia: M. Rosa Planell Grau