Després d’una i mil proves amb blogs compartits amb excel·lents companys/es m’he decidit a la meva joventut acumulada – expressió escoltada darrerament- a publicar aquest blog.
Si les meves frases acompanyades de les fotografies de la M. Rosa, la meva parella, us són grates ambdós ens trobarem satisfets de què la nostra modesta tasca sigui del vostre interès.


dilluns, 25 de maig del 2020

UNA HISTÒRIA MEDIEVAL III

L’home avança pel camí a un trot lleuger de la seva cavalcadura- No és cap facinerós sinó un galant jove de bona presència que porta una mandolina penjada a la sella de la seva muntura. El seu semblant i el seu port mostren que malgrat ser del poble pla la seva desimboltura i la seva expressió  picaresca han fet que les seves mans no hagin treballat mai la terra ni manat el bestiar.
                                                             
Mentre cavalca pensa que ha aconseguit un bon cavall i a bon preu. L’ha robat de les quadres del castell fa dos dies. Només veure el senyor i arribar a les seves orelles certa gatzara ho va entendre tot. Agafant els seus calerons i les seves pobres pertinences va fugir abans que el senyor sabés que ell havia escampat per les places i les tasques  les darreres i agosarades trobes del Narcís. No fos que tot rodant la roda atropelli a més d’un.  Tampoc per fugir necessitava gaires coses, com més lleuger més pots córrer.

Veu un hostal i encamina les seves passes. Deixa el cansat animaló a la quadra.  Només entrar un crit alegre s’escolta damunt el soroll i la bullanga de la gran sala.
¾                       Mireu qui entre! El Ramon el nostre joglar. Avui la ballarem!!!

El Ramon no s’ho pensa gens. Poc després tothom a l’hostal feia tabola. Ell és el centre de la bullanga amb les seves trobes i la seva musica. La gent canta, riu i balla. Els pobres han d’aprofitar de les bones estones de la vida. En una de les pauses va a fer un mos. Mentre ja ulla la mossa que li fa gara-gara.

De cop i volta s’obre la porta de la sala i entra el Menoscall amb dos soldats i lligada de les mans amb una corda l’Elisenda, la filla petita del Baró i senyor del castell.

Al veure’l el bufó esclata amb una sonora riallada i dirigint-se al jove va parlar-li amb veu una mica mofeta.
¾               Hola Ramon, beneits els ulls que poden veure’t. Anaves lleuger. No tinguis          recança, no venim per tu. Sempre m’has caigut prou bé i ningú t’ha                  assenyalat com amic del trobador. Ja saps com són els senyors: a dalt de la         torre no veuen a la gent del poble.

Continuarà ...

Miquel Pujol Mur