Després d’una i mil proves amb blogs compartits amb excel·lents companys/es m’he decidit a la meva joventut acumulada – expressió escoltada darrerament- a publicar aquest blog.
Si les meves frases acompanyades de les fotografies de la M. Rosa, la meva parella, us són grates ambdós ens trobarem satisfets de què la nostra modesta tasca sigui del vostre interès.


dilluns, 16 de setembre del 2013

UN ALCALDE PERÒ, SENSE COMPROMÍS.

Avui a Somniatruites de Dalt s’ha complert el desig dels seus conciutadans. El consistori de comú acord ha decidit treure l’efígie representativa de l’anterior govern.

Més, com sempre hi ha algun ressentit, seguidor de l’anterior govern, l’alcalde no ha volgut contrariar a cap dels vint-i-dos habitants del municipi. Ha decidit fer una votació popular a la plaça de l’església. La votació ha estat a mà alçada per assentir, primer ha llegit el secretari el nom i cognoms del votant, mentrestant l’alcalde s’ha posat al costat de la persona anomenada per donar fe del compliment constitucional del dret conciutadà.

El fotògraf vingut de la capital ha fet una instantània numerada amb copia pel votant i un altre per l’arxiu municipal, més que res per evitar futures males interpretacions.

L’únic instant de tensió ha estat quan ha tocat votar el Mohamed i família, i els dos nigerians acabats d’arribar al poble. Però l’alcalde ha cridat apart el sergent de la Benemèrita i aquest s’ha dirigit amablement, més amb fermesa al grup, recordant-los alguna cosa sobre papers i permisos i llavors diligentment, i a l’uníson s’han aixecat les mans del grup. Ha hagut un moment de tensió quan el pobre Mohamed amb el sergent de la Guàrdia Civil al costat ha aixecat, no una mà, sinó les dues a l’hora.

La brigada municipal, el Pere i el Pau de cal Ferran, han repartit les vint-i-dos pales i els vint-i-dos pics, un cop de pic i una palada per veí. Sempre per si cas...

Acabada la feina i recollits els enderrocs l’alcalde ha pronunciat unes clares i eloqüents paraules.:
          - Si una vegada, ens van fer votar a tots que sí, ara per la mateixa llei hem tornat a votar tots d’acord per l’enfonsament de la principal senyal de l’anterior sistema.

Després s’ha fet un suca-mulla i s’ha entregat un record a cadascú. Un petit trosset de pedra pertanyen al monument enderrocat dins un estoig per guardar també la fotografia. 

Miquel Pujol Mur.