Després d’una i mil proves amb blogs compartits amb excel·lents companys/es m’he decidit a la meva joventut acumulada – expressió escoltada darrerament- a publicar aquest blog.
Si les meves frases acompanyades de les fotografies de la M. Rosa, la meva parella, us són grates ambdós ens trobarem satisfets de què la nostra modesta tasca sigui del vostre interès.


dimecres, 12 de març del 2014

ALESHORES EL VELL POETA ESCRIGUÉ

I aleshores un estudiós digué
Parla’ns del parlar
I ell respongué dient: 

Kahlil Gibrau, escriptor libanès nascut a l’any 1883 i mort 1931.  

Parlar és la principal diferència entre els humans i els animals. Parlar és expressar idees i fer que l’altre les entenguí. 

Parlar és convèncer, com la neu que traspassa la terra així la nostra parla ha d’entrar dins l’enteniment de les altres persones, per fer arrelar les llavors de la intel·ligència  en les seves ments.
 

Hem de parlar, hem d’envoltar les oïdes del pròxim, perquè fixat que les feres només transmeten poder o por, nosaltres hem de transmetre estimació. 

La paraula ens comunica, ens transmet idees i ens fa entendre’ns, més abans hem de conèixer per medi de les paraules les idees de l’altre, per a que per mitjà de la comunicació arribem a l’enteniment. 

Utilitzem la parla per evitar dolor i contrarietats, parlem per trobar amics i aconseguir que ells desitgin ser amics nostres. 

I aleshores un estudiós digué.
Parla’ns de la llibertat.
I ell respongué dient: 

Llibertat és acceptar les normes de convivència per poder gaudir la teva llibertat sense impedir la dels demés. 

Lliure és el que viu sol sense dependre de ningú, lliure és el que menja el producte del seu hort, construeix la seva casa, més d’ell no surt cap avanç, de cap home lliure sol ha sortit una idea que millori la humanitat. 

Tots són lliures mentre respectem la llibertat de les altres persones.

Els ocells són sinònims de llibertat, més els seus nius han de ser a la terra i part de la seva existència en depèn.

La llibertat és un concepte idealista de l’home, més per a la seva realització s’han de unir la comprensió dels problemes del demés i el seu encreuament amb el nostres. Molt enteniment, molt parlar i molt escoltar acompanyats del desig de perdonar.

Llibertat igual a utopia?

Miquel Pujol Mur