Després d’una i mil proves amb blogs compartits amb excel·lents companys/es m’he decidit a la meva joventut acumulada – expressió escoltada darrerament- a publicar aquest blog.
Si les meves frases acompanyades de les fotografies de la M. Rosa, la meva parella, us són grates ambdós ens trobarem satisfets de què la nostra modesta tasca sigui del vostre interès.


divendres, 14 de març del 2014

PIERROT

DESCRIPCIÓ A PARTIR D’UNA IMATGE. 

Pierrot és un personatge de la Comèdia de l’Art Italiana. 

Altres caràcters són don Pantaleone, Scaramouche, Arlequí, Colombina, Polichinela i més... Cadascú representa una forma de ser diferent dins les obres teatrals.

Aquí veiem a Pierrot en una posa que quasi ens retrata la seva filosofia, és com qui porta un lliri a la mà. 

Pensatiu, bondadós en demesia i un xic pàmfil. El quadre, és prou clar, sempre està a la lluna de València, o no, potser és una lluna veneciana. 

Però no us penseu que és un panxa contenta, feliç dins de la seva infelicitat. No!!! Sinó que quan nota, quasi sempre massa tard, que li han pres el pèl, aleshores, s’enrabia amb si mateix i es culpa per la seva innocència. 

Els altres sabedors de la seva ingenuïtat se n’aprofiten una vegada rere l’altre i quan se n’adona fa una gran rebequeria; això sí, com fan els nens, picant de peus a terra; i es fa la promesa que no el tornaran a enganyar.  

Però la seva forma de ser, un xic babau i bondadosa, fa que torni i torni. Ja sabeu la frase aquella tan popular que diu “els homes són els únics animals que ensopeguen dues vegades en la mateixa pedra”, doncs no, el Pierrot no en té prou, sinó  que cau, cau i cau i després d’emprenyar-se, maleir a l’engalipador i prometre’s a si mateix que no l’enredaran més, torna a les mateixes: caure, caure i caure. Què li anem a fer!! Quan un es cau s’aixeca, és neteja els genolls, es mira les mans, per si se li han pelat, i continua, molts cops, caient  en el mateix parany. 

I ara no us queixeu, que he buscat un Pierrot força bonic, o més aviat bonica. Porta una camisa ampla de tres quarts de color blanc, les mànigues també són generoses i a davant porta grans botons negres. El coll és una delícia, gran i amb plecs onejants.  

El pantaló també és tot blanc i ample, no com els de la nostre joventut, els de pota d’elefant que eren amples de baix i estrets de cos. 
 
Porta un casquet negre, veritat que li queda graciós? A vegades també porta un barret d’ala alt i punxegut. 

La fisonomia és dolça, sempre va amb la cara pintada de blanc i algun cop li pinten una llàgrima rodolant d’un del seus ulls. Aquest dibuix ens el mostra amb uns lluminosos ulls, ametllats i culminats per unes altes celles. Un nas reduït i uns vermells llavis carnosos. 

Calça unes mitges blanques i unes sabates negres. 

Malgrat la seva bellesa el seu posat és de tristor. 

Miquel Pujol Mur.