Després d’una i mil proves amb blogs compartits amb excel·lents companys/es m’he decidit a la meva joventut acumulada – expressió escoltada darrerament- a publicar aquest blog.
Si les meves frases acompanyades de les fotografies de la M. Rosa, la meva parella, us són grates ambdós ens trobarem satisfets de què la nostra modesta tasca sigui del vostre interès.


dilluns, 10 de març del 2014

LLUITA INTERNA

Fa deu anys que va acabar la seva guerra. La lluita del treballar, els nervis del viure, les penúries i els èxits queden lluny de la seva existència actual. 

Tot això, una tempesta rere l’altra, un ensurt, un somni barrejat amb desplaers, tot això només, per aconseguir una forma de vida més adient amb els seus propis ambicions. Aconseguir una bona posició i fer molts diners.
          I ara què... 

Resta immòbil enmig del llit, només sent veus que xiuxiuegen al seu voltant i el seu cos amb prou feines sent el ròssec de  les mans que els metges i infermeres de l’hospital fa que treballin per mantenir-lo... 

Interiorment, només interiorment, un riure sarcàstic omple la seva gola i l’amargor  puja del seu interior.
          Mantenir-lo amb vida, a bé de què...  

Només el seu cervell funciona correctament com si fossin els departaments classificats d’un vell arxiu. L’esperit de l’ordre el manté viu i cadascuna de les oficines cerebrals transmetre’n petits, dèbils manaments al seu estimat cos. 

No l’ha cuidat gaire, bé ho sap, però sempre com un vell amic ha respst respost sense protestes a les seves insinuacions.
Ves amb compte cor, no bateguis fort, així sí, suau, compassat, no forcis el que t’envolta. Deixa fluir la sang sense presses. 

Ja ho sap, les presses, l’angoixa, ara li diuen estrès (cara paraula, amaga tantes subtileses) l’ànsia de viure i el desig de poder el feia córrer, manar, exigir i ara intenta assossegar al que va fer anar com un cavall desbocat.
Calma’t, - diu-  no vulguis acabar despresa, ves amb compte.  

El record de l’accident provoca un cert nerviosisme a la seva ment. Els ulls es mouen neguitosos sota les tancades parpelles. Havia d’haver mort, tal com va quedar el cotxe, quina sort encara viu...
          Viure, sort, quines estranyes paraules per a la seva situació.
 Salvar, de què? Només resta el cervell per demanar o maleir un déu.
 Un cos al que només pot donar unes mínimes ordres per malviure.
          Sobreviure a què? A un cos masegat del que no es pot fruir ni sentir. 

Les monges parlen d’esperança i de vida celestial. Però això en el seu pensament és lluny i abans ha de oblidar-se del vell amic, que ha crescut, que ha penat, que ha gaudit, que ha plorat dins seu i amb ell. El seu propi sí. 

Una escletxa de llum, un suau alenar, una presència subtil. Dóna-li descans senyor, malgrat no hagi un més enllà. 

Miquel Pujol Mur,