Després d’una i mil proves amb blogs compartits amb excel·lents companys/es m’he decidit a la meva joventut acumulada – expressió escoltada darrerament- a publicar aquest blog.
Si les meves frases acompanyades de les fotografies de la M. Rosa, la meva parella, us són grates ambdós ens trobarem satisfets de què la nostra modesta tasca sigui del vostre interès.


dilluns, 27 d’abril del 2020

EL PI DE VILADRIC. CASTELLAR DE LA RIBERA. SOLSONÈS


En el nostre deambular per les carreteres del Solsonès, intentant saber del nostre entorn, en una cruïlla de camins veiem aquest arbre monumental.

El Pi de Viladric, també conegut com a Pi de la Bàscula i Pi Gros, és una de les pinasses notables del Solsonès, una comarca tradicionalment forestal i que té una gran quantitat d’arbres d’anomenada.

Espècie: Pinus Nigra Subs. salzmanni
Mesures:
Alçària  total        = 12,5 m
Capçada mitjana  = 19,3 m

Aquest exemplar, situat sobre una carena, ha hagut de lluitar contra les ventades i per això té un tronc curt i rabassut, ben diferent del port habitual de les pinasses: alt i prim. El Pi que es recaragola en sí mateix, presenta unes formes sinuoses d'una grandària espectacular. L'any 2008 li caigué una branca que s'ha deixat com a mostra al mateix peu de l'arbre.

Text i recull dades: Miquel Pujol Mur
Fotografia: M. Rosa Planell Grau