Després d’una i mil proves amb blogs compartits amb excel·lents companys/es m’he decidit a la meva joventut acumulada – expressió escoltada darrerament- a publicar aquest blog.
Si les meves frases acompanyades de les fotografies de la M. Rosa, la meva parella, us són grates ambdós ens trobarem satisfets de què la nostra modesta tasca sigui del vostre interès.


dilluns, 13 d’abril del 2020

TOT VA COMENÇAR FA MOLTS ANYS IV

Aquest relat, mig en castellà, mig en català, va néixer d'un repte proposat per una de les companyes: Escriure en l'idioma que ens van fer aprendre de petits a col·legi.


Abans d’abandonar el vehicle, el Rafael agafa a la Cristina i li pregunta.
¾     Veritat que això no ha esta foc d’un dia? Hi tornarem, nina dels meus ulls.
¾   Sí, sempre tornarem a ser uns nens que corrien junts i alegres. Mai he pogut oblidar aquell nen gitano del poble.
¾     Quants anys passats i no poder mai oblidar-nos
¾ Sí, Avui ha estat somni que ha capgirat la meva vida. Recordes les paraules de Mario Benedetti: “Quan crèiem que teníem totes les respostes, van canviar totes les preguntes”
¾     No t’entenc! No recordo aquestes paraules.
¾   Segurament per a tu tot ha estat molt diferent però jo tenia una vida establerta, tenia totes les respostes, una vida tranquil·la. Barallant-me amb el senders força coneguts d’aquesta gent i d’aquesta ciutat. Potser no feliç del tot, però assaborint de certa posició i reconeixement social. Ara haig de repensar-ho tot, però una part meva, el meu cor està amb tu. Adeu, estimat Rafael.

Poc després el que havia de succeir va passar. L’escultor va divorciar-se de la Margot, sabent que era ella mateixa qui havia propiciat la trobada. Amb el Pere no hi va haver cap problema, precisament aquells dies estava subjugat per una doctora en pràctiques. Els fills de la Cristina vivien en un món diferent i alguna cosa sospitaven de la vida matrimonial del seus pares.

La Cristina i el Rafael van tornar a viure junts en un poble de cases de parets blanques. Un poble on el soroll del proper mar bressolava les seves relacions amoroses. Un poble somniat per l’escultor que cercava grans espais i la llum de sol  per continuar la seva obra.

Miquel Pujol Mur