Després d’una i mil proves amb blogs compartits amb excel·lents companys/es m’he decidit a la meva joventut acumulada – expressió escoltada darrerament- a publicar aquest blog.
Si les meves frases acompanyades de les fotografies de la M. Rosa, la meva parella, us són grates ambdós ens trobarem satisfets de què la nostra modesta tasca sigui del vostre interès.


diumenge, 27 de gener del 2013

ELS JUGUETS DEL JOAN.


Els pares criden el Joan. Volen avisar-lo de la propera visita del seu cosinet Pere.
          >Joan, aquesta tarda ve el Pere a jugar amb tu. Ja saps que ha estat malalt i és molt neguitós. Per favor, no el contradiguis en res i passeu una tarda agradable. Així un altre dia també podràs anar a jugar a casa seva.

El Joan escolta els pares i com jugar sol és molt avorrit pensa:
            >Mira per on. Avui tindre companyia.

Aproximadament a les quatre de tarda apareixen els tiets acompanyats del seu cosí. Després dels petons i els habituals:
>Què maco que està- amb la resposta per part dels altres pares:
>Bah, no diguis. El teu si que n’està i fa una cara de bon minyó.
>Ui, si sabéssiu...

Finalment després d’acabar totes les hipocresies el pares del cosí se’n van. El Joan pren per la mà al seu parent i marxen a l’habitació a jugar. Juguen tota la tarda sense problemes, però el cosí fa seu el cotxe elèctric nou del Joan. Arriben els pares a recollir el Pere i aquest fa una gran barraquera perquè es vol emportar el cotxe.

Imagineu-se al Pere aferrat al capot amb els ulls plorosos. Fet un sac de llàgrimes, mocs i gemecs. Tibant amb les dues mans i amb els ditets blancs de fer tanta força.

Els pares del Joan per no indisposar-se amb els cunyats fan que li deixi el cotxe al seu cosí. Queden que el proper dia el Joan anirà a jugar a la seva casa i podrà recuperar el joguet.

El Joan va dormir malament aquella nit. En somnis va veure el seu cotxe empès escales avall i els bombers que anaven a salvar-lo. Però tot passa i un parell de dies després va anar a casa del cosí. 

Després de les habituals cortesies del grans va marxar a l’habitació del cosí. La primera cosa que els seus ulls van cercar va ser el seu estimat cotxe. A la fi el va trobar sota una cadira però li mancaven les portes i dues rodes.

El Pere això si, mostrava ufanós la seva nova locomotora, negra i verda, brillant i esplendorosa que treia fum i xiulava. Nova i neta com una patena.

Poc li va deixar el Pere jugar amb el seu joguet. Però en el moment de marxar el Joan va agafar la màquina de tren abraçant-la contra el seu pit i va provar de fer una marranada a veure si aquesta vegada sortia guanyador i se la emportava.

Els tiets li donàvem el cotxe espatllat i desprès de molts plors no va aconseguir res més que una plantofada forta al cul i una tibada de braç. El Joan tampoc va dormir aquell nit malgrat les paraules de consol dels pares.

Va passar una setmana i tot començava a oblidar-se quan els pares el van cridar per anunciar-li la nova visita del cosinet. Altre cop les mateixes paraules de benvinguda i a la fi:
>Aneu a jugar nens!
>Si, pares. Pere vine  que avui t’ensenyaré el meu nou joguet!

Quina mirada de mala persona va retratar-se a la cara del cosí i van entrar a l’habitació. El Pere va cridar espantat. De joguet cap només enmig de la sala el mastí de guardar el patí. Gros, indolent, bavós, grunyidor i amb uns ullals immensos
>Hala, a veurà si te l’emportes aquest!

Imagineu-vos on eren el joguets. A la caseta del gos. El Joan havia treballat molt per amagar-los i per pujar el gos a la seva cambra. Però veure cridar i sortir corren a seu cosí el va recompensar.

Miquel Pujol Mur                                           
Berga, 14/03/2009.