Després d’una i mil proves amb blogs compartits amb excel·lents companys/es m’he decidit a la meva joventut acumulada – expressió escoltada darrerament- a publicar aquest blog.
Si les meves frases acompanyades de les fotografies de la M. Rosa, la meva parella, us són grates ambdós ens trobarem satisfets de què la nostra modesta tasca sigui del vostre interès.


dilluns, 28 de gener del 2013

LA REVETLLA DE SANT JOAN


Les flames s’alcen amb un tornassol de vermells i grocs, mentrestant giren fantasmagòriques en la nit. Les xàldigues i les espurnes giravolten foguera amunt, fins que la fredor del capvespre les torna a la realitat i cauen a terra com humils cendres portades pel seu lleu pes i s’escampen pels voltants de la pira de Sant Joan.

Els veïns durant la tarda han recollit fustes, caixes, mobles vells, escombres i amb tot aquest material han creat una pila amorfa, lluny de les cremàs ornades del sant Josep valencià. 

Però igual que totes les fogueres, amb motius al·legòrics o sense, com si de les  vanitats humanes es tractés, finalment després de l’esplendor del foc, un simple rastre de cendres  i restes mig cremades marquen els límits de la realitat.

Tempus fugit

Zuuiss! Pum! Pom! Plaff! Paff!  Són les onomatopeies dels diferents sorolls que acompanyen les fogueres.

Els coets ardits i ràpids en aixecar-se, pugen cel amunt i ens brinden la visió de noves estrelles fugaces, de palmeres, de colors i simplement d’un nou tro, mentre brillen efímers.

Les flames, els sons, les explosions fortes o fluixes dels petards que recorren el terra i peten davant nostre. I a les nostres narius arriba l’olor acre de la pólvora que omple l’embolcall de paper o cartró. Als nostres ulls els espetarrecs de la metxa i la petita explosió  que rebenta i treu el seu interior  a la nostra mirada encuriosida.

I després Tempus fugit.

Miquel Pujol Mur                                                               
Berga, 24/06/2008