Després d’una i mil proves amb blogs compartits amb excel·lents companys/es m’he decidit a la meva joventut acumulada – expressió escoltada darrerament- a publicar aquest blog.
Si les meves frases acompanyades de les fotografies de la M. Rosa, la meva parella, us són grates ambdós ens trobarem satisfets de què la nostra modesta tasca sigui del vostre interès.


dilluns, 20 de maig del 2019

DESCONNECTAR PER TROBAR EL VALOR DE L’EXISTÈNCIA I


Durant la meva existència he buscat sempre un lloc on desconnectar. Crec que  ara l’he trobat. Quan era jove, també hi havia pensat en alguna ocasió. Però l’ànsia i la necessitat del viure diari. El desig d’aconseguir més béns materials. També l’obligació creada, dins el meu mateix jo, vers el món, han retardat aquesta moment.

He fet coses bones i dolentes en aquesta vida. Qui es consideri pur que aixequi la mà. Sempre ho he pensat així. No hi ha ningú que, en l’amagatall més profund de la seva consciència, no tingui cap retret a fer-se. Són tantes les temptacions o les ofertes indeclinables, que s’ha de ser una ànima molt innocent i forta per no caure, en una o altra ocasió.

Per tant, aprofitant aquests dies, he decidit anar a fer una estada de retir espiritual, en un monestir situat a dalt de les muntanyes. Per tant, allunyat  de totes les temptacions mundanes.

Hem estat només tres, que hem volgut acompanyar el petit grup de monjos.  Durant aquest petit període de temps volíem cercar la veritat de la vida. Hem triat un monestir que segueix l’ordre de Sant Benet com a guia espiritual del nostre breu periple religiós. Sabem quants dies durarà, però no sabem, si serà efectiu el nostre recés espiritual per la nostra pau interior. Però els tres, cerquem la veritat, i hem comprès que ens era necessari desconnectar del món per trobar-la.

Ara tancat en la cel·la d’aquest vell monestir provo de purificar la meva ànima pecadora. “Ora i Labora” és el credo més important de la regla benedictina. Cada dia a primera hora ens reunim amb tota congregació al refectori, per demanar al Senyor la seva ajuda diària en la nostra terrena vida. A continuació fem una lleugera col·lació, mentre escoltem al monjo lector, que ens llegeix l’evangeli.

Després tots units cantem un salm d’agraïment. Tot seguit, encara no mostra el sol la seva cara en l’horitzó, iniciem la nostra tasca a l’hort que ens ha subministrar part de la nostra alimentació. 

Quan el astre rei s’estavella, damunt el nostre cap, ens reunim en el claustre per fer les diferents tasques necessàries per sobreviure: Cuinar, tenir cura i neteja del nostre entorn, o simplement escriure les nostres experiències del dia a dia.

Una vegada havent dinat parlem un xic i després cadascú és retira a llegir i estudiar llibres com: Sant Joan de la Creu o Santa Teresa de Jesús, a més de l’Evangeli i també cròniques d’altres religiosos en el seu periple espiritual.

Continuarà ...

Miquel Pujol Mur