Després d’una i mil proves amb blogs compartits amb excel·lents companys/es m’he decidit a la meva joventut acumulada – expressió escoltada darrerament- a publicar aquest blog.
Si les meves frases acompanyades de les fotografies de la M. Rosa, la meva parella, us són grates ambdós ens trobarem satisfets de què la nostra modesta tasca sigui del vostre interès.


dimecres, 29 de maig del 2019

EL CONTE DE LA LLETERA II


Plena de ràbia va indagar els negocis del seu espòs. Les despeses eren innumerables: el club de tenis, les partides de cartes, el casino, uns regalets de joies, que no lluïen el seu coll. Més aviat, en el d’alguna de les moltes amistançades del seu espòs. El que més l’enfurismà és que en alguna ocasió les havia admirat i alabat en el pit de les seves, també amigues.

Sense un dur, i sense el rossinyol, que va volar en recerca de nous llits. També de comptes corrents més hospitalàries i fàcils de munyir, va tornar al lloc on va néixer.

Però, com era treballadora, intel·ligent i tenaç va tornar a surar de les aigües procel·loses de la ruïna. A més, va buscar la forma que aquelles falses, però importants  amistats del temps del seu casori, es moguessin al seu favor. En alguna ocasió va haver d’acotar el cap, i envestir com fa el brau quan vol guerra, però se’n va sortir i va tornar a reunir una bona xifra al seu compte corrent.

Però com en aquest món tot és veritat, però hi ha molta mentida amagada entre la fullaraca, va tornar a cometre un altre error. Altra vegada les veus suaus, agradables i aconselladores pel bé aliè. En alguna ocasió una mica insistentment, li van recomanar la compra d’unes accions preferents (no cal que diguem cap nom, n’hi ha tants per esmentar). Allò de: què vol fer amb aquests diners en una llibreta d’estalvi, que no li dona cap benefici. Compri, compri, compri accions preferents i els diners es multiplicaran sense que es doni compte. Sí, sí, al poc temps arruïnada com abans, però sense cap plaer ni record per compensar la caiguda econòmica i moral.

De nou, passada a la cinquantena va haver de retornar al camí i a la gerra. Però tossuda, malfiada, sense creure en ningú i amb la lliçó ben apressa va emprendre aquell camí de joventut. Ara, ja no cantava ni explicava contes innocents. Va treballar dur, sense planys, al peu del canó sempre. La innocència va ser canviada per una realitat punyent. Va tornar a emergir de la pobresa.

Com havia estat enganyada en massa ocasions, l’experiència sempre és un grau, no va fiar-se de cap rossinyol cantaire, ni de cap oreneta d’americana i corbata. Va manejar els seus diners, va comprar, va vendre, va canviar i va enriquir-se.

Actualment viu en una residència d’alt “standing” en un lloc meravellós dels Alps. Fins i tot, ha trobat un nou company per a què li canti cançons afalagadores a cau d’orella. Aleshores, tanca els ulls complaguda, però la seva mà esquerra no deixa en cap moment la bossa dels diners. Amb dues vegades n’hi ha prou.

Miquel Pujol Mur