Després d’una i mil proves amb blogs compartits amb excel·lents companys/es m’he decidit a la meva joventut acumulada – expressió escoltada darrerament- a publicar aquest blog.
Si les meves frases acompanyades de les fotografies de la M. Rosa, la meva parella, us són grates ambdós ens trobarem satisfets de què la nostra modesta tasca sigui del vostre interès.


dimecres, 22 de maig del 2019

DESCONNECTAR PER TROBAR EL VALOR DE L’EXISTÈNCIA II


Aquesta és la nostra vida diària. No és la mateixa que segueixen els monjos, aquesta és molt molta més austera i dedicada a resar. Durant la tarda desenvolupen altres treballs. Em meravello veure un vell escriba que passa hores i hores perfeccionant un vell manuscrit de la biblioteca. Passegem pel claustre i reunits amb el pare prior expliquem els estudis realitzats sobre els llibres de sants. Aleshores, seguin la seva tutela reflexionem.

Resem altre cop i sopem lleugerament que la vida no és convenient menjar en demesia, ja que l’aliment enterboleix el pensament. 

Aleshores resoltes les qüestions vitals marxem a les nostres respectives cel·les. Cadascú en aquells moments es lliure per escoltar una mica de música en to molt baix, per acompanyar el llegir o el reflexionar. Sempre pensant que, abans que trenqui l’alba, hi ha que retornar a la monacal vida diària.

Aquest curt període de temps dedicat  a la lectura. Buscar la saviesa i l a pau dins les sagrades escriptures i el pensament de persones místiques. Ens permet després, reflexionar de la nostra petjada humana i la possibilitat del perdó dels nostres pecats. Voleu trobar una forma més plaent i sincera de allunyar-nos de les preses  de la massificada vida moderna.

Alguns pensaran que massa fàcil, però a nosaltres ens funciona bé. Aïllats podem veure més clarament la nostra existència vital i les coses per millorar en nosaltres mateixos. També sabem que hem de respectar l’opinió dels altres éssers humans que no tinguin la nostra inquietud per millorar la seva ànima.

Crec que quan acabi la nostra estada al monestir, els nostres pensaments seran més purs. Segurament, lluitarem per millorar aquest món que desgraciadament la nostra pròpia raça humana sembla voler destruir.
 
PS. Segurament no sé si seria capaç de desconnectar-me tan espiritualment. Però en una platja de la costa veient el mar i les onades damunt la sorra, el cel blau amb algun lleuger núvol. Observant el jovent corrent i, fent les mateixes ximpleses que nosaltres a la seva edat, m’ho passaria més divertit. Segurament una comprensiva rialla entreobriria els meus llavis. També així, desconnectaria més plaentment de les rutinàries funcions diàries.

Miquel Pujol Mur