Després d’una i mil proves amb blogs compartits amb excel·lents companys/es m’he decidit a la meva joventut acumulada – expressió escoltada darrerament- a publicar aquest blog.
Si les meves frases acompanyades de les fotografies de la M. Rosa, la meva parella, us són grates ambdós ens trobarem satisfets de què la nostra modesta tasca sigui del vostre interès.


diumenge, 2 de desembre del 2012

EL SEMINARISTA.


Aquest escrit no vol ser cap judici sobre el valor artístic ni d’escriptura del llibre només és una bru ressenya d’haver-lo llegit. M’agradaria si algú la llegit conèixer el seu parer. 

He llegit el llibre “El seminarista” de l’autor brasiler Rubem Fonseca (1925). L’escriptor va estudiar la carrera de Dret i va ingressar en el Cos de Policia on va desenvolupar tasques de comissari i de relacions públiques coneixem a fons els baixos fons carioques.

Explica en les seves obres la vida d’assassins, prostitutes i gent subliminal aprofitant per endinsar-nos en el món de la violència i el crim. Les seves obres han estat premiades amb els premis Rulfo (2003) i el Camoes que és el premi més prestigiós en llengua portuguesa.


El llibre és editat per RBA Libros, S.A l’any 2011 dins la col·lecció Sèrie Negra i traduït per Basilio Losada.

El personatge és un criminal per encàrrec sense cap remordiment per les morts causades. Rep la feina mitjançant el personatge anomenat l’Empresari, compleix la tasca i cobra els diners contarctats.

Fins que decideix deixar el seu fructífer treball i dedicar-se a viure del diner guanyat. Coneix una noia i l’amor sembla que fa renéixer a la persona autèntica que hi ha dintre seu.

Desgraciadament d’un dels seus assassinats ha quedat un serrell pendent i la noia és morta i també les persones del seu voltant.

Com no té res nou a fer i la perdut les il·lusions torna a fer l'única  feina que sabia fer. 

El llibre és molt ben escrit en un estil directe i concís. És ràpid de llegir i les seves accions són punyents. Es nota que l’autor coneix per la seva carrera aquesta gent i els seus amagatalls. 

Actualment hi ha alguna pel·lícula del Bruce Wyllis o de l’Antonio Banderas que m’ha servit per recrear-me la imatge del personatge.  

Miquel Pujol Mur.
Berga, 29/11/2012.