Després d’una i mil proves amb blogs compartits amb excel·lents companys/es m’he decidit a la meva joventut acumulada – expressió escoltada darrerament- a publicar aquest blog.
Si les meves frases acompanyades de les fotografies de la M. Rosa, la meva parella, us són grates ambdós ens trobarem satisfets de què la nostra modesta tasca sigui del vostre interès.


dimecres, 3 de juliol del 2013

EL MITJÓ CORREDOR DELS ÒBITS.

La colla va sortir a acampar el cap de setmana. La sortida va ser programada pel divendres a la tarda, tot el dissabte i diumenge fins l’hora de dinar que ho faríem a dalt de la Mola.

El lloc d’estada era la balma dels Òbits a mig camí entre el Moncau i la Mola de Sant Llorens del Munt. El Pere va elegir aquest punt com campament base i punt inicial de les caminades.

La Cristina, la Carme i la Neus en arribar posaren el seus equips arrenglerats al fons de la balma on la paret obrada les protegia del vent i el fresc rellent de la nit.  

El Pere, el Joan i el Marc van preferir dipositar les motxilles en un petit marge més proper del lloc on encendrien el foc per cuinar i que pensaven mantenir encens tota la nit per escalfar un xic la gran cova.

El Pere, el Joan i la Carme més decidits i també més avesats a sortir a la muntanya van anar a buscar llenya pels voltants. La Cristina i el Marc van anar a la propera font Flàvia a omplir totes les cantimplores d’aigua fresca.

Quan van tornar la Neus havia recollit, les brosses, les llaunes i aquestes petites deixalles que sembla impossible que ningú pensi recollir per portar-se a casa i les ha posat en un racó. Critiquem les brosses al carrer de la ciutat però oblidem que la muntanya és un jardí ple de plantes, un passeig que condueix directament a la natura i del que també és necessari tenir cura.

Encesa la foguera i assentats al seu voltants sopaven tranquil·lament passant-se l’aigua i també fent entre mos i mos un glop del vi de la bota que portava el Pere. Entre rialles i bromes passaven una agradable velada parlant de mil coses.

La Neus s’aixeca per buscar un jersei a la motxilla i en arribar s’ajup per agafar-lo, de cop i volta, fa un bot impressionant, mai ningú podia pensar que pugues saltar tant, però més impressionant va ser el crit que sortir de la seva gola.
¾    AIIIIIII!!!- Un crit sorprenent, amb l’agudesa de la Callas, llarg i amb una cadència impressionat i repetitiva, vull dir que s’acabava amb una i prima i esfereïdora, a continuació s’alçava amb una a quasi impossible per la millor mezzosoprano del món. 

Tots vam córrer per veure que li passava, no fos el cas que s’hagués fet mal i quan arribàrem al seu costat només van veure un mitjó que corria lleuger i s’esmunyia en un forat de la paret. 

Les noies van quedar-se consolant a la Neus i els nois vam perseguir al ràpid mitjó que corria galeria amunt. Aquí va començar la nostra desgracia, alertats pels crits i el soroll que fèiem perseguint al maleït mitjó, els ratpenats que viuen en les fosques i múltiples galeries es van esvalotar i espantats van despenjar-se del sostre, encegats xocaven entre ells i damunt nostre. Sabeu que es sentir les ales batent en aquell espai tancat i fosc. Els cops que ens donaven, els seus xiscles aguts i el notar a la cara els seus cossos i la seva pell es donava una sensació desagradable. Vam posar-nos de quatre potes per fugir i sortit el més aviat possible fora de la negra galeria.  

No ser dir que va ser millor o pitjor. Nosaltres fèiem un tap a la cova  però quan vam sortir a la balma els ratpenats van escapar esfereïts i xisclant més fort al  veure el resplendor de la foguera. 

El quadre era dantesc, les noies cridant i tapant-se sota els sacs de dormir. Els nois saltant per treure els animalons de la cova. Els ratpenats perduts, espantats, fem volades sense rumb i l’olor a socarrim del foc. 

Per fi els animalons van fugir i rere ells nosaltres. Només van tenir temps per mal agafar les motxilles i fugir. Fins i tot ens vam oblidar del sopar. Finalment a fora vam trobar aixopluc a l’aire lliure sota uns pins i alzines propers i damunt d’una catifa verda de fanals. 

Dormir no vam dormir, nerviosos i amb fred. Les noies ploroses i tots noies i nois empipats a més no poder, així ens va trobar el nou dia. Sort que la joventut és un tresor d’incalculable valor. Després de recollir la resta del nostres atuells i esmorzar vam decidir continuar la nostra excursió canviant això sí el lloc. 

En tornar a la Cristina li vam regalar un parell de mitjons nous i a la colla li vam posar el nom de “RATPENATS” 

EN LA JOVENTUT, LES AVENTURES I ELS TRIPIJOCS FAM MADURAR I AL CAP DELS ANYS SÓN RECORDS INOBLIDABLES. 

Miquel Pujol Mur
Fotografia: M. Rosa Planell Grau