Després d’una i mil proves amb blogs compartits amb excel·lents companys/es m’he decidit a la meva joventut acumulada – expressió escoltada darrerament- a publicar aquest blog.
Si les meves frases acompanyades de les fotografies de la M. Rosa, la meva parella, us són grates ambdós ens trobarem satisfets de què la nostra modesta tasca sigui del vostre interès.


dilluns, 26 d’agost del 2013

EL PINSÀ DALT DE L’ALZINA.


Darrera del mas  brolla una font d’aigua fresca i cristal·lina. El seu doll és recull en una bassa, quasi un petit estany, d’on surt un rierol d’aigua clara, que va a desaparèixer  per les vores dels camps.  

Al seu costat s’alçà un arbre preciós, una alzina centenària amb un brancatge dens, ombrívol, fosc i majestuós. Allà dins les seves branques també hi ha vides que d’alguna manera també pertanyen al mas.  

Un dels seus habitants és un pinsà, un ocellet menut, bellugadís, alegre, amb un vistós plomatge i un cant encisador. Ell, sempre atent a tots els moviments que passant  a la casa ho veu tot. I saltant de branca amb branca pensa: 
¾    Ai,  pobre gent, no hi veu més lluny del nas, treballar i treballar de  sol a sol. Rebrà la recompensa pels seus esforços? De les nits en vetlla, de les ferides rebudes o un dia els hi diran que mengen massa i són un destorb. El joves, aquests si que treballen ara!  

En aquests moments aquell ocellet que moltes vegades està espaordit de fred, de gana, i tem com passarà el gèlid hivern, se sent fort, valent i canta una sonora melodia sense parar. Ja què té el que més aprecia:  

LA SEVA LLIBERTAT! 

Miquel Pujol Mur.