Després d’una i mil proves amb blogs compartits amb excel·lents companys/es m’he decidit a la meva joventut acumulada – expressió escoltada darrerament- a publicar aquest blog.
Si les meves frases acompanyades de les fotografies de la M. Rosa, la meva parella, us són grates ambdós ens trobarem satisfets de què la nostra modesta tasca sigui del vostre interès.


dijous, 22 d’agost del 2013

ESCRIURE

Escriure és una afició que ens porta a expressar damunt un paper tot un lligam d’idees que porten dins en el nostre cervell.

He escrit paper, però escriure es posar sobre qualsevol material una sèrie de signes que interpretats correctament donen fe de part de la vida d’alguna persona o fets històrics.

Els egipcis mitjançant la seva escriptura jeroglífica narraven la vida dels seus faraons. La majoria de les civilitzacions han gravat les seves vides en paper, seda, papir, pedra o tabletes de fang.

Segurament tot va iniciar-se en temps de la prehistòria quan el primer home va fer una marca damunt d’una pedra. Òbviament allò podia representar un acta de propietat.

Els humans en les seves pintures rupestres d’homes i animals també mostraven les seves cuites i els seus grans dubtes. Moltes d’aquelles pintures poden ser una forma de demanar el favor del déu en qui creien, fos un déu immaterial o una figura de percepció humana: sol, lluna, tòtem o animal.

Segons la Bíblia, Moisès va baixar del mont Tabor amb les taules escrites amb els deu manaments que li va entregar Déu. Llàstima que va d’haver de tornar al cim amb les taules trencades al veure al poble jueu caigut en la idolatria (El vedell d’or). Segon diu la Bíblia Déu li va entregar unes de noves.

Escriure és expressar sentiments o vivències de la nostra vida perquè quan escrivim malgrat no ho velem fer traslladem al paper una part de la nostra personalitat.

L’actual forma d’escriure la devem en part als àrabs i també el numeral 0. La numeració romana no contemplava aquest número en si mateix, segurament  al considerar que tenir zero volia dir no tenir res. No havent arribats als intringulis de la comptabilitat moderna.

Miquel Pujol Mur