Després d’una i mil proves amb blogs compartits amb excel·lents companys/es m’he decidit a la meva joventut acumulada – expressió escoltada darrerament- a publicar aquest blog.
Si les meves frases acompanyades de les fotografies de la M. Rosa, la meva parella, us són grates ambdós ens trobarem satisfets de què la nostra modesta tasca sigui del vostre interès.


dissabte, 3 d’agost del 2013

PEDRES LLENÇADES AL LLAC.

El nen petit tira la pedra a l’estany i aquesta fent un breu cercle s’enfonsa suaument sense ni tan sols esquitxar.

El noi tira una pedra llisa a l’aigua quieta de l’estany i veu com bota un i altre cop, fins a tres, damunt la fina superfície fins enfonsar-se amb un breu esquitx. 

El jove fa lliscar la pedra per la nítida i quieta aigua fins que lluny es engolida amb un cloc sorprenen i una esquitxada considerable.

L’home mostra al seu fill la forma de llençar la pedra i observa que malgrat les instruccions donades aquesta té un petit recorregut sobre l’aigua.

El vell llença la pedra i aquesta sense botar fa un glup sorollós i fort, a l’amagar-se dins el blau element aixecant un curt sortidor.

L’home vell s’asseu i pensa en les diferents etapes de la seva vida. Mira a una riba i a l’altra oposada veient que les escenes es repeteixen un i mil cops. Sempre hi ha nens, nois, joves, pares i com ell mateix hi ha vells.

Tornar a fer marxa enrere en el temps és impossible ja què tots som fills d’una època i aquesta inexorablement transcorre sempre endavant.

La nostra vida ocupa un espai terrenal ínfim fins que fineix i potser permet el naixement d’un esser que aprofita la part immaterial del nostre cos.

L’home s’aixeca i rumiant marxa a casa seva per regirar aquelles fotografies envellides i que han perdut el color per recordar els diferents moments segurament oblidats que formen part de la seva vida i essència de la realitat.

Tempestes en el transcurs dels anys s’han succeït  com portades pel fort vent del nord i han agitat les aigües de la passió. Instant de pau quan la suau aura acarona el líquid element també han estat viscuts. Però en resum tot això forma la vida i naturalesa humana.


Miquel Pujol Mur.